Ще помрачат ли клетвата на Доналд Тръмп

Не се оправдават очакванията за масови протести при клетвата на Доналд Тръмп като президент на САЩ. Във федералната столица Вашингтон малки групи от протестиращи изразяват своето недоволство от него. Това съобщава CNN – медия, която определено не симпатизира на новия президент.

Около 50 протестиращи се опитват да блокират пропускателен пункт, през който преминават хората, които искат лично да наблюдават клетвата на Тръмп. Полицията обаче е спряла протестиращите и привържениците на новия президент спокойно преминават.

Високопоставени представители на Демократическата партия обявиха, че ще носят специални копчета на церемонията по полагане на клетва. Това бил тих протест срещу опитите на Републиканската партия на Тръмп да отмени здравната реформа на отиващия се президент Барак Обама.

Лидерът на Демократите в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса) Нанси Пелоси поиска колегите си да покажат солидарност и да носят копчетата.

Повече от 50 конгресмени от Демократическата партия обявиха, че ще бойкотират церемонията. Една от причините била, че Тръмп отправил критики към Джон Люис. Този конгресмен постави под въпрос легитимността на Доналд Тръмп като следващ президент на САЩ.


image0 (9K)