Ще познаете ли популярните личности от шаржовете в Библиотеката? (много снимки)

РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „ЗАХАРИЙ КНЯЖЕСКИ“ е една от културните институции, която широко е отворила врати в Нощта на изкуствата в Стара Загора. Какво можете да видите там тази вечер до полунощ:

 Изложба „Шапки и фуражки от цял свят“. Пoлицeйcки и вoeнни фypaжки, шaпки, бapeти, кacки и шлeмoвe отколекцията на доц. д-р Людмил Георгиев, преподавател по криминалистика и съдебни експертизи в Русенския университет и в Академията на МВР.

Изложба „Шаржопедия”. Колекция от шаржове на известни личности на художника Стойко Сиврилов. Тук ще видите Слави Трифонов, Тити Папазаов, Бойко Борисов, всички български президенти от 1190 г. насам, а останалите ще пзонаете сами:

Изложба „Пазители и традиции“. Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Снимки на фотографа Радич Банев на тема традиции, обичаи и фестивали в живота на българина. Изложба карикатури „Дестинация Балкани, дестинация България“ от SmileArtFest 2016. Фондация „Имеон – Балкани”.

Щанд за книги „Находка“. Базар на ръчно изработени предмети. Възможност за записване на нови читатели в библиотеката. (фоайе I етаж)

Карвинг, изкуство за оформяне на плодове и зеленчуци чрез изрязване. Демонстрации и възможност да опиташ сам. Представя: Божидар Димитров, основател на Българския карвинг клуб. (фоайе II етаж)

bibliotekata_no6t_na_izkustvata-13 bibliotekata_no6t_na_izkustvata-12 bibliotekata_no6t_na_izkustvata-1


image0 (9K)