Ще повярвате ли? – Шоколадов сладкиш, готов само за 6 минути!

Има и такива рецепти за щастие на домакините, на които хем им се хапва сладичко, хем не са от тези, дето пекат 8 разноцветни блата, правят 5 вида кремове и желират плодове за украса. Този какаов сладкиш с глазура е просто мечта! Опитайте го и споделете мнение.

Необходими продукти:

220 г брашно
30 г какао
10 пак. бакпулвер
130 г захар
100 мл олио
300 мл топла вода
форма 16×26 см

За глазурата:

150 г шоколад
3-4 супени лъжици олио
нарязани лешници /орехи/фъстъци на вкус

Приготвяне:

Пресейте брашното, какаото и бакпулвера. Добавете 130 г захар и разбъркайте, за да се смесят сухите съставки.

Добавете 100 мл олио и 300 мл топла вода към сместа и отново разбъркайте с тел. Ще получите гладка и лъскава шоколадова смес.

В неметален съд с размери 16х26 см, предварително покрит с хартия за печене, изсипете получената смес и я разпределете равномерно.

Печете в микровълновата за 3 минути. Ако нямате микровълнова фурна, печете в предварително загрята нормална фурна на 180 градуса за около 35 минути.

Когато изминат 3 минути, извадете сладкиша от микровълновата, но ще забележите, че не е напълно готов, след това го върнете за още 3 минути. Проверете с клечка за зъби готовността.

Оставете да изстине за 4-5 минути, след това го обърнете върху чиния за сервиране и отстранете хартията за печене.

Шоколадова глазура:

Разтопете 150 г шоколад и 3-4 супени лъжици олио на слаб огън или в микровълновата. По желание добавете малко нарязани орехи, лешници или фъстъци и разбъркайте. Залейте сладкиша, след което го оставете в хладилника да се охлади и стегне.

Готов е за консумация още преди да сте размислили калоричен ли е или не. Хапнете си!


image0 (9K)