Ще има ли заводи на Хюндай и Самсунг в България?

Бъдещи съвместни проекти с гиганти като Хюндай и Самсунг, което е пряко свързано с геополитическата роля на страната ни като врата към европейския пазар за Южна Корея, очаква правителството.

Това е равносметката от вчерашното посещение на премиера на Република Корея Ли Нак-Йон, който бе на официално посещение в България.

[ad id=“255238″]

Освен това бе учредена Българо-Корейска търговска камара. Камарата е учредена със съвместната подкрепа на премиерите на двете държави – г-н Бойко Борисов и г-н Ли Нак-йон. На събитието присъстваха посланиците на България и Южна Корея – Н.Пр. г-н Петър Андонов и Н.Пр. г-н Шин Бу-нам.

Г-н Ли обясни, че страната ни може да привлече много чуждестранни инвестиции с добрата си корпоративна данъчна среда и икономическата си политика. Министър-председателят на Корея уточни, че нашето правителство показва воля за развитие в областите на автомобилостроенето, енергетиката, инфраструктурата, ИТ сектора, земеделието, отбраната и индустрията.
Той не пропусна да отбележи, че България е на стратегическо място и сътрудничеството между двете държави ще е от взаимен интерес. Те изразиха подкрепа на идеята за изграждане на завод за електроавтомобили у нас с увереността, че камарата ще съдейства по този голям проект.

[ad id=“225664″]

Борисов изрази радост, че в делегацията от Южна Корея са и президентите на Хюндай и Самсунг. Той допълни, че всеки корейски инвеститор е добре дошъл и ще му бъде обърнато внимание. По думите му обаче изключително важно е големите концерни да започнат производство у нас.


image0 (9K)