Щедри съдружници били финансирали старозагорските младежи, купили Дипломатическия клуб „Бояна” за 8,5 милиона

Младежите от Стара Загора, които платиха 8,5 милиона лева без ДДС за Дипломатическия клуб „Бояна” в столицата, получили парите от щедри съдружници. Това обясни бащата на 21-годишната управителка на фирмата, купила апетитния имот пред Нова тв. На практика обаче тримата младежи само спечелиха търга и засега няма официално потвърждение, че са платили сумата. Все пак, за да участват, те са внесли сериозен депозит.

Ванеса Тодорова и съдружниците й – братята Йордан и Димитър Йорданови, които са студенти, били умни и амбициозни и така спечелили доверието на добри хора, които им дали огромната сума.

Все още не било ясно дали те или някой друг ще стопанисва Дипломатическия клуб.

Въпреки богатството си на хартия, младите бизнесмени живеят на квартира. Началният капитал на фирмата им е бил едва 3 лв.
%d1%82%d0%be%d0%bc%d0%b8-%d1%82%d0%be%d0%b4%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b2-%d0%b1%d0%b0%d1%89%d0%b0-%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%81%d0%b0-%d0%b4%d0%b8%d0%bf%d0%bb%d0%be%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%b5
Бащата на Ванеса Тодорова – Томи Тодоров. Стопкадър Нова тв

„Дали те са го купили, или е някой друг, нали е купен? Добре, де, сделката незаконна ли е? Внесена ли е сумата? Всичко нормално ли е?”, отговори с въпроси на въпросите на Нова тв бащата на управителката на „Ексклузив уеб дизайн“ Ванеса Тодорова – Томи Тодоров.

Според него „ами, изглежда има и щедри бизнес партньори”, които спонсорирали младежите за сделката Дипломатическия клуб „Бояна”.

А на въпрос защо самите младежи не са се явили на търга, за да купят атрактивния държавен имот, бащата на Ванеса отговори:

„Има човек с пълномощно, който представлява тяхната фирма. Те са били някъде другаде”.

Родителите на Ванеса Тодорова са съвсем обикновени хора, а доскоро тя самата била сервитьорка, стана ясно от репортаж на бТВ.

„Съвсем обикновен работник съм. Както и съпругата ми. Работя във ферма за животни – прасета. Наглеждаме ги, грижим се за тях“, обясни Томи Тодоров.

Майката на Ванеса пък работи на смени в завод за кренвирши. На въпрос: „Милионер ли е вашата дъщеря?“, Томи Тодоров отговори: „Дай Боже!“, но уточни, че не е милионер.

В квартал „Кольо Ганчево“, където живее семейството, приемат с насмешка новината, че Ванеса е купила имоти за 8,5 млн. лв. Казват, че до скоро тя била ученичка, а след това – сервитьорка. Ванеса завършила строителния техникум с геодезия, след което не е учила друго, работила в частния бизнес, каза баща ѝ, добавяйки:

„Рекламиране на фирми, цял ден работи с фирми, постоянно е по София, движи си нещата детето“.

Запитан как е приел новината, че дъщеря му е сред тримата купувачи на Дипломатическия клуб, той отговори:

„Вижте, младите нека опитват. Като не стане от първия път – от втория. Те ще платят данъци-манъци – всичко“.

Мъжът обаче така и не отговори откъде са парите. Той заяви, че Ванеса ще даде изявление следващата седмица, а до тогава ще избягва медийния интерес.

Самоличността на купувачите бе разкрита в разследване на Клуб Z, което установи, че собствениците на „Ексклузив уеб дизайн“, която придоби атрактивния имот срещу 8,5 млн. лева са млади, красиви и поддържащи добра активност в социалните мрежи. Но очевидно без никакъв бизнес опит и реално документирани приходи, които да оправдаят покупката.

Старозагорската фирма „Ексклузив уеб дизайн“, която е купувач на Дипломатическия клуб „Бояна” и още няколко ценни държавни имота на АДИС, е сравнително ново дружество с 3 лв. начален капитал, 1000 лв. активи и дейност, свързана с уеб дизайн и реклама, показа разследването на Клуб Z. Според наши източници зад сделката стои депутатът от ДПС Делян Пеевски.

clubz

 

 


image0 (9K)