Щатът Калифорния обяви извънредно положение заради коронавируса

Калифорния обяви извънредно положение след първия смъртен случай от новия коронавирус в този американски щат. Първи случаи на коронавируса бяха регистраирани в Унгария и Словения.

Броят на жертвите на новия коронавирус (Ковид-19) в целия свят се е увеличил до 3286 души, а заразените са близо 95 500, информира сайтът worldometers.info

Губернаторът на Калифорния Гевин Нюсъм обяви извънредно положение, след като възрастен пациент – вероятно заразил се по време на пътуване с круизен кораб, почина в северната част на щата. Друг пациент, който също е бил на кораба, дал положителна проба за коронавируса. Губернаторът каза, че в Калифорния има 53 потвърдени случая на заразяване с коронавируса.

Броят на починалите в САЩ поради новия коронавирус е 11 души, като 10 от тях са в щата Вашингтон, който се намира в северозападната част на страната.

Унгария потвърди първи два случая на Ковид-19 на своя територия. Заразените са двама ирански студенти.

Словения също се нареди сред страните, които регистрираха първи случай на болестта. Пациентът е пътувал до Словения от Мароко през Италия, която е най-засегнатата от епидемията европейска страна, с над 105 смъртни случая.

Броят на заболелите във Франция достигна вчера 285 – със 73-ма повече от предишния ден. Починалите в страната са четирима.

В Китай броят на жертвите е над 3010. Заразените са най-малко 80 430.

Южна Корея съобщи за нови 438 случая на коронавирус, с което общият им брой достигна 5766 души. През изминалото денонощие са починали трима пациенти и общият брой на жертвите достигна 35.


image0 (9K)