Щастливи детски усмивки озаряват Стара Загора днес

Весел празник за най-малките жители организира днес Община Стара Загора по повод 1 юни-Международен ден на детето.

В парк „Пети октомври“ се събраха стотици малчугани, които пяха, танцуваха и се веселиха. Детският панаир бе под надслов „От децата за децата“.

Празникът откри фанфарният оркестър на Основно училище „Кирил Христов“. Веднага след това лъчезарната водеща Елена Азалова съобщи, че за пръв път тази година ще бъде избиран „Цар за един ден“. Всеки, който отговори правилно на зададен от нея въпрос, може да седне на красив трон и да издаде една заповед. Всички заповеди се събират в специален дневник.

„Днес децата по целия свят празнуват. Бъдете много здрави, много щастливи и много се забавлявайте. Бъдете весели, палави и не забравяйте да се усмихвате“, поздрави децата Пенка Чавдарова, началник отдел „Образование“ в Община Стара Загора.

Общо 17 детски градини се включиха в празника със свои изпълнения. Първи на сцената излязоха възпитаниците на детска градина „Ян Бибиян“, който впечатлиха с танца „Българска хубост“, който завърши с националния химн.

[ad id=“225664″]

Първият „Крал за един ден“ пък стана най-големият пакостник от тях Иван. Той издаде и първата заповед: Децата да са свободни и да правят пакости, колкото си искат!

Последователно на сцената излязоха певци, танцьори и рецитатори от детските заведения, бурно аплодирани от публиката. Следващите царе и царици също издадоха много заповеди – децата да бъдат добри, щастливи, да ядат бонбони, торти и сладолед, да получат подаръци.

Бе проведена и томбола организирана от производителя на пшенични и царевични пръчици „Зайо Байо“. Всяко дете в парка получи подарък пакет от любимите пръчици и можеше да се включи в томболата. Наградата – прекрасен велосипед грабна второкласникът Теодор Раков от Средно училище „Иван Вазов“.

Веселието продължи с танца на майките, в който се включиха майки, баби и деца от публиката.

Дошлите на панаира можеха да разгледат и разположените на кестеновата алея открити ателиета щандове на клубовете „Млад експериментатор“, Звездна работилница“, и „Био Loveя“ към общинския Център за подкрепа за личностно развитие. Интересни екоинсталации и презентации представиха участниците в школата за изобразителни изкуства и Езиковата школа при Народно читалище „Родина – 1860“. Първи стъпки в йогата предложиха от Хахта йога клуб „Сантоша“. Аниматори очакваха децата в два къта, организирани от „Тракия кабел“. В единия аниматори рисуваха лицата на желаещите, а в другия се раздаваха балони на корем.

[ad id=“263680″]

От 17 часа днес на Античния форум момичета и момчета от Детска градина №68 „Патиланско царство“ ще представят пърформанс „Един ден в Августа Траяна“.


image0 (9K)