Шофьор, спрян за проверка на пътя заради нарушение, се оказва с присъда за взлом, а и се „развеселил“ с цигара

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо 23-годишен мъж за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Петър П. на 23 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества, установено по надлежния ред – престъпление по чл.343б,ал.3 от Наказателния кодекс.

[ad id=“236993″]

Установено е, че на 1 август 2017 г., в гр. Стара Загора, обвиняемият Петър П. управлявал лек автомобил марка „БМВ“ след употреба на наркотични вещества – канабис. Той бил спрян за проверка от полицейски служители за извършени други нарушения по Закона за движение по пътищата. След извършена проверка с техническо средство било установено, че в организма на Петър П. има наличие на високорисково наркотично вещество, което реагирало на канабис (марихуана).

[ad id=“226585″]

Обвиняемият е осъждан за престъпление против собствеността – взломна кражба. Деянието на 1 август 2017 г. Петър П. е извършил в изпитателния срок на предходно осъждане.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Петър П. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Петър П. мярка за неотклонение “ задържане под стража” може да се обжалва пред Окръжен съд-Стара Загора.

 


image0 (9K)