Шофьор на такси загина по пътя към Сандански

В 13.30 часа днес е подаден сигнал на тел. 112 за катастрофирал таксиметров лек автомобил на пътя Сандански – Попина лъка. Автомобилът е излязъл от пътя, блъснал се е в ската, след което се е преобърнал. 35-годишният водач е загинал на място, връщал се към курортния град без пътници.

[ad id=“225664″]

В друга катастрофа в Югозапада лек автомобил „Опел Зефира“ се обърна по таван на главен път Е-79 в Кресненското дефиле, водачът и спътникът му не са пострадали (на снимките).

Пътният инцидент в дефилето стана малко преди 15 часа днес, на 1 км след Кресненските ханчета в посока град Кресна. В началото на т. нар. „змейка” след ханчетата, водачът на опела губи контрол над автомобила, който се отклонява надясно, качва се по ската и след 10-на метра се обръща по таван.

Движението се извършва в едната лента, регулира се от Пътна полиция.

По-рано сутринта пък 33-годишен водач на „Фолксваген“ се блъсна в стълб, след което се заби под паркиран товарен автомобил в Благоевград. Пътният инцидент стана към 5.40 ч. тази сутрин на бул. „П.К.Яворов“. Полевият тест е отчел съдържание от 1.96 промила алкохол в издишвания въздух.

[ad id=“263680″]

Пияният водач по чудо не е пострадал, прегледан е от спешен екип, за сега няма травми. Задържан е за 24 ч., а номерата на автомобила свалени.


image0 (9K)