Шофьор на градски автобус говорел по GSM-а си докато шофира. Проверяват

Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали на Община Стара Загора 18 – 21 юни 2018 г.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 18 до 21 юни, са отчетени над 200 сигнала. Граждани са подали информация за над 40 неправилно паркирани МПС в града. В процедура по принудително/доброволно репатриране е включен автомобил, без регистрационни номера, паркиран до блок №238 на бул. „Цар Симеон Велики“.

[ad id=“225664″]

Старозагорка е информирала за шофьор на автобус от градския транспорт, говорещ по мобилен телефон по време на курс по Линия №13. Извършва се проверка от дружеството. Постъпило е оплакване от пътуващи в тролейбус по Линия №2, че не се пуска климатик в превозното средство. На гражданката е отговорено, че климатичните системи са с автоматично пускане и се влияят от външната температура. При градуси под 25, не може да се задействат.

[ad id=“236999″]

Граждани са сигнализирали за бездомни кучета в източната част на ул. „Иван Вазов“, около кръстовището на ул. „Цар Калоян“ и „Майор Т. Кавалджиев“, както и в района на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“. За свободно разхождани кучета, без повод, е получен сигнал и от живуща в село Лозен. За безпризорни животни в село Остра могила също е съобщено. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

Екип на общинското звено „Контрол и обществен ред“ е съставил констативен протокол с предписание за премахване на рекламна табела на магазин, прикрепена към дърво, в района на блок №40 на бул. „Св. Отец Паисий“.

[ad id=“237001″]

Съставен е акт на граждани, чупещи стъкла около контейнерите за смет, до блок №3 на ул. „Любен Каравелов“.

Десетки са сигналите, които съобщават за шумни компании и слушане на музика на открито в паркове и междублокови пространства. Оплаквания са постъпили и за нарушаване на тишината в тъмната част на деня с музика от заведения в града.

След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, светофарна уредба, паркомати, както и автобусно информационно табло.  Обезопасени са шахти в града. Почистен е бил и районът около Стария чинар. Премахнати са изсъхнали и паднали клони по междуградската пътна мрежа. Продължават сигналите за граждани, берящи липов цвят и чупещи клони на дървета.

Сигнализирано е за компрометирана детска катерушка на площадка между бул. ‘“Св. Патриарх Евтимий“ и ул. “Ген. Столетов“. Живущи в Ново село граждани апелират към поставяне на указателна табела, показваща точно пътя от селото до  местността „Богородична стъпка“, за да бъдат улеснени туристите, които я посещават за първи път.

Сигнал е подаден за горящи сухи треви в стопански двор в село Маджерито. Огънят бързо е локализиран и потушен.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

 


image0 (9K)