Шофьор и дете загинаха след неправилно изпреварване край Търговище

Детенцето се е возило на задната седалка в предпазно столче

[ad id=“263680″]

2-годишно дете и 39-годишен мъж са починали след катастрофа на пътя Бяла-Попово-Дралф.

Около 11,45 часа в оперативната дежурна част на Районно управление на МВР-Попово е получен сигнал за пътно-транспортно произшествие на път II-51 (Бяла-Попово-Дралфа), на около 1 км преди с. Светлен, община Попово. Това съобщиха от ОДМВР-Търговище.

Правоспособният водач Ш. А., на 39 год., от Търговище, управлявайки собствения си лек автомобил „Форд Фокус“ с търговищка регистрация в посока с. Светлен, на хоризонтална правa, вследствие на управление с несъобразена скорост и извършвайки неправилна маневра „изпреварване“ на лек автомобил „Рено Клио“ с търговищка регистрация, управляван от 68-годишния И. К. от същия град, е изгубил контрол над управлението на автомобила си, който е излязъл извън пътното платно и се е блъснал в еластична предпазна ограда – мантинела.

В резултат е причинена смъртта на 2-годишно дете, возило се на задна седалка на лекия автомобил „Форд Фокус“ в предпазна система за возене на деца. Водачът и возила се в същия автомобил 35-годишна от Търговище жена са откарани в МБАЛ-Търговище за установяване на степента на телесните им увреждания, получени вследствие на инцидента. По-късно водачът на лекия автомобил “Форд Фокус“ също е починал.

[ad id=“218001“]

На водача на другия автомобил – „Рено Клио“, е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна. Образувано е досъдебно производство. Докато се извършваше оглед на местопроизшествието, движението в участъка бе временно преустановено и на водачите се предлагаше обходен маршрут. Преминаването през този участък вече е възстановено.


image0 (9K)