26-годишен шофьор без книжка предизвика катастрофа и избяга

[ad id=“263680″]
На 26.01.2018 г., в 16.12 ч., в РУ – Казанлък е получено съобщение за настъпило ПТП, като единият участник е напуснал произшествието.
На място е установено, че около 16.00 ч., в с. Манолово, по ул. „Хан Аспарух“ се е движил неустановен автомобил, който на кръстовището с ул. „Цар Борис“ не пропуснал и ударил движещ се с предимство лек автомобил „Ауди“, управляван от 58-годишен мъж от с. Александрово, общ. Казанлък.

От удара возещата се на задна седалка в „Ауди“-то 38-годишна жена от гр. Стара Загора е получила натъртване на тазобедрена става и лявото бедро. Жената е откарана във ФСМП – Казанлък, където е прегледана и освободена, без опасност за живота.

[ad id=“225664″]

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че автомобилът, напуснал ПТП е „Пежо“, с поставени регистрационни табели от друг лек автомобил, управляван от Б. Р., на 26 г., неправоспособен водач от с. Копринка, общ. Казанлък.

Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите са отрицателни. Образувано е бързо производство по чл.345, ал.1 от НК, а Б. Р. е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък.


image0 (9K)