Шофьорът, сгазил дете в Златоград, бил рецидивист на пътя

Трагедията стана на бул. „България“ в родопското градче във вторник вечерта

[ad id=“225664″]

Любен Уйчев, който е подсъдим за убийството на 13-годишния Митко Крушков в Златоград, е бил рецидивист на пътя, написа Петел.бг.

56-годишният мъж от 2000 г. досега има 20 акта и 12 фиша за нарушения, повечето от които са за превишена скорост. Освен това той бе съден през 2002 г. за документно престъпление, за което е бил наказан с глоба. През 2003 г. е разследван за измама, но до внасяне на обвинителен акт така и не се стигнало.

Трагедията стана на бул. „България“ в родопското градче във вторник вечерта. 13-годишният Митко Крушков пресича на пешеходна пътека заедно с майка си, баща си и леля си. Момчето вече е стъпило на тротоара, когато пред погледа на родителите му, микробусът, управляван от Уйчев, се качва на тротоара и го помита с бясна скорост.

[ad id=“263680″]

Телцето на детето изхвърча на 4 метра и пада в тревата. Преди удара Уйчев събаря един от знаците, а след това се врязва и в предпазната ограда на тротоара. Микробусът спира на 150 метра, а като доказателство за високата скорост, която може да се окаже доста над 100 км/час, остават километражът – засякъл на 90 км/час и оборотомерът – спрял на 6 000 об/мин. Ограничението в участъка, където има и надигната пешеходна пътека, е 40 км/час. Митко умира на път за болницата.

„Съжалявам много за това, което се случи. Съжалявам за детенцето, аз също имам три деца. Съжалявам, но това са нещата“, каза пред магистратите със сълзи на очи 56-годишният мъж.

[ad id=“236993″]

Той обясни, че никога не е работил в чужбина и няма намерение да ходи там и помоли за по-лека мярка, но бе оставен за постоянно в ареста.


image0 (9K)