Шофьорът от мелето в Москва задрямал зад волана

Таксиметровият шофьор, който блъсна пешеходци в центъра на Москва, не е бил пиян, съобщи московската пътна полиция, предава Дарик.

[ad id=“225664″]

Снощи такси се вряза в пешеходци край Червения площад. Осем души бяха ранени, включително двама мексикански граждани, пристигнали в Русия за Световното. Според здравните власти седем от ранените са в добро състояние, травмите само на един от пострадалите са по-тежки. Под наблюдение в болница са оставени две мексикански гражданки, една украинка и две рускини.

[ad id=“263680″]

„Имаше неприятен инцидент с такси. Шофьорът е загубил контрол“, написа в Twitter кметът на Москва Сергей Собянин. Според източник на агенция Интерфакс водачът задрямал на волана и случайно натиснал педала на газта. Той се намира в страната законно и има всички необходими документи за работа.

[ad id=“236993″]

Водачът на таксито има шофьорска книжка, издадена в Казахстан. Той е заявил, че не е блъснал минувачите умишлено, а заспал зад волана, след като работил цяла нощ. Мъжът опитал да избяга от мястото на инцидента, защото се уплашил от станалото.

[ad id=“218548″]

Срещу таксиметровия шофьор е заведено наказателно дело за нарушение на правилата за движение. Самият той е задържан и се намира в ареста. Според събраните досега данни, водачът е от киргизки произход и е роден през 1990 г.

В понеделник ще бъде определена мярка за задържане.


image0 (9K)