Шофьорът на ТИР, убил бременната Северина и Иво – заспал

Преди дни щастливи, а днес кошмар. Така близки и приятели на младата двойка, загинала в жестоката катастрофа на магистрала „Тракия“ преди дни, се опитват да проумеят застигналата ги трагедия, пише dnes.bg
33-годишната Северина Коралска и приятелят й, 35-годишният Ивайло Минчев, загинаха в понеделник по обяд след като латвийски ТИР изби мантинелата на „Тракия“, влезе в насрещното платно и се стовари върху аудито на младата двойка.
Красавицата Северина била дистрибуторка на лекарства. Тя е била бременна в 7-ия месец и заради това  не е била с колан, когато камионът ударил автомобила. Ивайло бил на волана с колан, пише „168 часа.“

[ad id=“225664″]
Младата жена е загинала заради тежки наранявания на главата, гърдите и корема. С мъжа ѝ пътували за София, където Северина трябвало да мине на преглед. Тя е от Карнобат, а той от Бургас, където живеели двамата.
„Ударът е откъм неговата страна. 35-годишният мъж бе буквално раздробен и неузнаваем“, разказват криминалисти. Гледката на двете жертви е била шокираща.
Северина е трябвало да отиде при лекаря друг ден, но в последния момент е сменила часа си. Това си разказваха вчера млади жени в медицински форум, в която потребител е била и бременната красавица. Те също са шокирани.

[ad id=“236993″]

Шофьорът на ТИР-а, предизвикал жестоката трагедия, се е отървал с лека гръдно-коремна травма. Той вероятно е заспал, е една от версиите за тежката катастрофа.
„В момента е в ареста за 72 ч. Предстои да бъде внесено искане в съда за постоянна мярка „задържане под стража“, съобщиха от окръжната прокуратура. Тираджията е обвинен, че е нарушил правилата за движение и е причинил смъртта на 2-ма души. Случаят е квалифициран като особено тежък. Предвиденото в закона наказание е от 5 до 20 г. лишаване от свобода, както и от книжка.

[ad id=“236999″]
Пробата му за алкохол е отрицателна, очакват се резултати от наркотеста.
Младата двойка ще бъде погребана днес в Бургас. Траурните церемонии са насрочени за 13 и 14 часа в ритуалната зала на Бургаския гробищен парк.
Хората в Карнобат са шокирани от нелепата смърт на красивата Северина. Тя е далечна роднина на бившия социален министър Минчо Коралски, чиито корени са в село Черково. Описват я като много мило и добро момиче. Баща ѝ е общински служител, майка ѝ също работела в общината, но починала преди 10-ина години.
„Изключително честен човек, работи на претоварната станция за отпадъци“, каза за таткото на Северина кметът на Карнобат Георги Димитров.
„Не мога да повярвам, преди дни я видях – бременна и щастлива“, пише нейна приятелка във Facebook.


image0 (9K)