„Шоуто на Слави“ атакува президента: Плевнелиев не познава закона

Екипът на „Шоуто на Слави“ отвори фронт срещу президента Росен Плевнелиев. Причината е, че в качеството си на  държавният глава, точно както вече беше заявил, изпрати в петък в Конституционния съд три от въпросите за референдум, предложени от Слави Трифонов и инициативния му комитет – за намаляване на броя на депутатите на 120 от 240, за повторното питане за въвеждане на дистанционно електронно гласуване, по което гражданите вече се произнесоха, и за прекия мажоритарен избор на регионални полицейски началници.

В началото на шоуто в петък вечерта сценаристът Тошко Йорданов обяви в ефир, че Плевнелиев не познава закона за референдумите и дори си позволи да го нарече „маша на престъпната политическа класа“.

„С действията си г-н Росен Плевнелиев показа, че не разбира какво означава длъжността президент. Г-н Плевнелиев видимо не е изразител на гражданите, а е маша на престъпната политическа класа. С този си жалък акт г-н Плевнелиев наруши чл. 1 на Конституцията, който гласи: „Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъщестява от него пряко и чрез органите, предвидени в тази Конституция“. Тук трябва да повторя думите на Слави Трифонов, че няма власт, спечелила война срещу собствения си народ“, се казва в краткото експозе на сценариста.

Евгени Димитров добави, че в понеделник щяло да има специално издание на шоуто, посветено на темата.

Източник: фактор.бг


image0 (9K)