Шоуто „ВИП Брадър“ е на ръба, очакват се тежки глоби

Съветът за електронни медии (СЕМ) е на път да прецака култовото телевизионно шоу „ВИП Брадър“.

„Медийният регулатор принуди продуцентите да изгонят от предаването един от основните персонажи, който вдигаше рейтинга му – Ванко 1“, твърди изданието „България днес“.

[ad id=“225664″]

Най-вероятно на телевизионното шоу ще бъдат наложени и тежки глоби. Причина за това е нецензурният език, който участниците използват и то в най-гледаното телевизионно време – праймтайма. Също така в предаването повече няма да бъдат канени криминално проявени и хора, имащи проблеми със закона.

Заради всички проблеми с участниците засега сметката на „ВИП Брадър“ не излиза. Продуцентите дадоха високи хонорари и на Нора Недкова, и на Ванко 1. Те обаче напуснаха предсрочно и така не успяха да се вихрят докрай в предаването. Ако предаването плати и още глоби, то печалбата драстично намалява, а междувременно рейтингът му пада.

[ad id=“263680″]

Скандалът с Ванко 1 започна заради сигнали до медията, че участието на осъден престъпник за трафик дава лош пример на подрастващото поколение. Рапърът беше изведен тихомълком от предаването под претекст, че е тежко болен.

Участието на Главчев във „ВИП Брадър“ накара дори авторитетното британско издание „Гардиън“ да публикува материал по темата, озаглавен „Осъденият трафикант напусна „ВИП Брадър“ след протести“. Изданието припомня, че Ванко е осъден за трафик на жени и лежа няколко години зад решетките.

Главчев е осъден на 12 години затвор, но е освободен предсрочно само 3 години по-късно съгласно спорни промени в Наказателния кодекс“, припомня английският вестник.


image0 (9K)