Шок под Аязмото! Берое отпадна за Купата

Берое отпадна от ЦСКА 1948 след загуба с 3:4 в осминафинал от турнира за Купата на България след страхотна драма. Двата тима си размениха по един бърза гол в началото. Гостите поведоха в 6-та минута чрез Шопов, а Педро изравни две минути след това. Денислав Александров даде нова преднина за своя тим в 36-та минута. Отново Александров покачи на 1:3 в 42-та минута. В добавеното време на първата част Ерол Алкан намали резултата след удар с глава – 2:3. Васил Шопов отбеляза за 2:4 в 60-та минута. Конте върна един гол в 76-та минута. „Беройци“ притиснаха своя съперник до края на мача, но така и не успя да изравни.

Двата тима си размениха по едно попадение още в началните минути на мача.

Гостите първи успяха да отбележат в 6-та минута. Александър Александров изведе Шопов зад гърба на отбраната, а халфът прати топката в мрежата с удар от границата на малкото наказателно поле – 0:1.

Берое обаче бързо изравни. Две минути след това Желев проби по фланга, навлезе в наказателното поле и намери Педро на втора греда. Португалецът прати топката в мрежата с удар от въздуха – 1:1.

В 10-та минута Иван Минчев стреля страхотно от около 30 м, но топката срещна напречната греда.

Минута по-късно Бриджидо предостави за Ненов, който стреля от наказателното поле, но над вратата.

В 18-та минута Василев проби по фланга и центрира чудесно за Ненов в пеналта. Играчът на „Берое“ нанесе удар с глава, но Наумов улови.

Седем минути след това Гущеров отправи удар от въздуха след центриране в пеналта, но Перниш улови.

Гостите поведоха отново в 36-та минута. Денислав Александров получи топката в наказателното поле след разбъркване, финтира бранител и успя да прати топката в мрежата – 1:2.

Шест минути след това Александров бе изведен зад гърба на отбраната и не сбърка сам срещу Перниш – 1:3.

Берое се върна в мача в добавеното време на първата част. След изпълнение на корнер топката попадна в Педро. Той центрира в малкия пеналт, където Алкан без проблем прати топката в мрежата след удар с глава – 2:3.

В 53-та минута Педро получи пред наказателното поле и стреля силно по диагонала, но Наумов изби в корнер.

Седем минути след това гостите отново поведоха с два гола. Александров получи зад гърба на отбраната и върна за Шопов, който от близка дистанция покачи на 2:4.

В 65-та минута Александров успя да отнеме, да се приближи до вратата и стреля, но Перниш спаси.
Седем минути след това Бриджидо получи на фланга и центрира остро, но топката попадна в ръцете на Наумов след рикошет.

В 74-та минута попадение на Камбуров бе отменено. Педро получи на фланга и центрира в наказателното поле, където Камбуров прати топката в мрежата, но реферът отсъди нарушение в атака.

Две минути след това Берое отново се върна в играта. Минчев центрира чудесно от левия фланг, а Конте прати топката в мрежата след удар с глава – 3:4.

В 78-та минута Василев шутира страхотно от дистанция, но Наумов изби с мъка в корнер.

Пет минути след това Камбуров шутира силно от около 20 м, но топката излезе в корнер след рикошет.

В добавеното време Конте предостави за Генев, който стреля с глава, но Наумов се намеси, топката срещна гредата и вратарят я улови


image0 (9K)