Шок! Бургаски мошеник продава белина като чуден цяр против рак

Разредена белина за лекарство-чудо предлага бургазлията Светослав Стаматов.

Измамната му схема бе разобличена от екип на бТВ, които го спипаха да предлага опасните химикали като средство за лечение на рак, аутизъм, проблем с бъбреците и куп други заболявания. Трудно е да се досетите за болест, която не се лекува от „лекарството” на Стаматов, поне това става ясно от рекламата му. Цената на една малка бутилчица е 75 лева.

Светослав Стаматов забърквал чудните разтвори в дома си и ги продавал онлайн. Клиенти му са онкоболни, хора с тежки диагнози и такива, които търсят алтернативно лечение.

Пред журналистите, по телефона представили се за клиенти той първо обяснил, че чудното лекарство „чисти вируси, бактерии, гъбички, паразити и възпаления”. Трябвало да се пие осем пъти на ден и впръсква два пъти, а ако заболяването било в напреднал стадий – още по-често.

Лекари-химици са ужасени от твърденията му и предупреждават: Не пийте отварата.

„Човек не трябва да пие дезинфекнати, които се използват за тоалетна. Ще ви причини много проблеми“, съветват лекари. Коментар по въпроса направи и главният здравен държавен инспектор д-р Ангел Кунчев, обяснявайки, че експерти са направили спешна проверка на 20 август и установили, че Стаматов „забърква“ „лекарството“ в жилището си и пише на етикета на опаковката каквото му хрумне. „Церителят“ няма абсолютно никакви лицензи и производството на разтворите.

А пред камерата на бТВ загазилият бургазлия шикалкави и твърди, че това била пречистена вода.

РЗИ Бургас и ОД на МВР Бургас са посетили дома на Светослав Стаматов, иззели са всички количества за проба, предстои да му се повдигне обвинение.


image0 (9K)