Шокиращ разказ на свидетел на мелето с двама премазани шофьори в Карнобатско

60-годишен мъж от сливенското село Мокрен е загиналият в сблъсък с турски тир български шофьор. Жестокото меле на пътя край карнобатското село Вълчин взе две жертви тази сутрин.

Колега на другия загинал – турският шофьор, е станал пряк свидетел на жестокия челен сблъсък. Той е разказал ужасяващи подробности за мелето, тъй като карал на около 100 м разстояние от другия турски тир.

„Пътувахме за Румъния, натоварени с текстил – в моя камион терлици, в неговия – платове. Изведнъж чух силен гръм и видях как двата камиона пред мен се блъскат и единият влиза в канавката. Беше страшно, натиснах много рязко спирачките и едва успях да спра на около 5 м от камиона на колегата си”, каза шофьорът на втория турски камион, който все още е в шок.

Според него, виновен за инцидента е българският шофьор, който изглежда е влязъл в насрещното движение и е причинил катастрофата. Не е ясно с каква скорост са се движили двата тира преди инцидента. Българският тир е бил натоварен с тор.

На мястото на катастрофата окол 14 часа следобед беше Динко Вълев от Ямбол, който със своя влекач помагаше да бъдат изтеглени смачканите до неузнаваемост тирове.

Трупната линейка откара към УМБАЛ-Бургас и телата на двамата загинали шофьори. Около 30 минути пожарникари рязаха жестоко смачканите ламарини, за да ги извадят.

Към 14.30 ч. няма изгледи пътят към село Вълчин да бъде отворен скоро.

Режат ламарини, за да извадят загиналите в адско меле с два тира край Карнобат!

 


image0 (9K)