Шокиращо изявление на британеца, който беше отровен с „Новичок“

Британецът Чарли Роули, който прекара три седмици в болница след отравяне с бойното отровно вещество „Новичок“, твърди, че намерил шишенце. Решил, че в него има парфюм и го взел, за да го подари на приятелката си.

Спомням се, че намерих шишенце с парфюм, което взех и подарих на Доун„, каза Роули в интервю за изданието „Сън“ (thesun.co.uk).

Доун Стърджис – 44-годишна майка на три деца, почина на 8 юли в резултат на отравяне с „Новичок“.

[ad id=“225664″]

Много ми е мъчно, че стана така. Това е ужасяващо и травматизиращо! Още ме лекуваха, когато научих за смъртта й. Не мисля, че ще се възстановя от това“, казва 45-годишният Роули.

Той разкритикува „немарливостта“ на хората, допуснали отровата да попадне на обществено място.

Много безразсъдно от тяхна страна е да оставят такива неща след себе си. Било е предназначено за някого. Лошо е да се оставят подобни неща да се търкалят навън – при положение, че може някой да го вземе. С това можеше да си играят деца?!„, каза той пред „Сън“.

[ad id=“263680″]

Според британски медии Чарли Роули намерил шишенцето в парк „Елизабет“ в Солсбъри. На 30 юни Доун Стърджис се почувствала зле, след като напръскала китките си с течността. Това станало в дома на Роули, който се намира в съседния град Еймсбъри.

Самият Роули бил откаран в болница няколко часа по-късно в критично състояние. На 20 юли той най-сетне беше изписан от болницата в Солсбъри. „Имах късмета за оцелея, но и аз изгубих много„, каза той пред вестника.

Разследващите се опитват да установят дали бойното отровно вещество е от същата партида като това, с което през март в Солсбъри бяха наровени бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му.


image0 (9K)