ШОКИРАЩИ разкрития за организирана престъпна група в болниците! Точат милиони, а за болните лекарства няма…

След спешната среща при премиера Бойко Борисов, бяха взети спешни мерки за финансовите злоупотреби в болниците.

[ad id=“263680″]
На извънредна пресконференция от Прокуратурата обявиха, че има организирана престъпна група, която прави паралелен износ на лекарства.
„МВР, ДАНС и Прокуратурата от месеци работят за разкриването на далавери в болниците. Увеличават се парите за сектора, а резултати няма“, обяви вътрешният министър Валентин Радев.
„Фокусирали сме се върху организирана престъпна група, която прави паралелен износ на лекарства“, обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
„Става въпрос за животоспасяващи лекарства, лекарства за онкоболни, за деца, които са на стойност милиони левове. Само актовете, които ще бъдат връчени на фирмите, са за над 500 000 лева. Тези лекарства се изнасят от България, като по този начин тези лекарства липсват от българския пазар. Така се ощетяват българските граждани. Лицата, свързани с тази лоша практика са много, като работата продължава“, каза шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

[ad id=“225664″]
„Предстои да бъде уточнено допълнително точният размер на злоупотребите. Предстои в близките дни да се уточни веригата от обвиняеми. Очертава се да е доста дълга. Имаме амбиция да стигнем до максимален брой лица“, добави Гешев. Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов допълни, че това не е единствената схема с лекарства, а има още доста такива.

http://BNews.bg


image0 (9K)