Шеф Михалчев готви за новородените си бебета

Любимият женски бухал на топ готвача Петър Михалчев стана майка на две бухалчета.

„Пернатият приятел заема голяма част от свободното време на мъжа ми и двамата имат специална връзка. Той дори му готви и му говори като на човек” хвали го съпругата му Ина, която му е колежка.

Ина и Петър живеят в хармония със своят домашен любимец, който изобщо не бил своенравен, освен че не обичат да спи вечер. Най-често с бухала си говори синът на готвачите – Марио, който е на 17 години.

„Семейството ни е свещено. Най-много обичаме с жена ми да си правим кулинарни предизвикателства“, смее се Михалчев, който само преди месеци стана „Мъж на годината” в конкурса на Дарик радио.

За свое най-върховно признание в кариерата си сочи честта да приготвя менюто на министър-председателя на Япония Шиндзо Абе и неговата делегация в продължение на месеци. Ина не скрива възхищението към съпруга си.

„Много се гордея с Петър. Той ме вдъхновява с ентусиазма си да открива нови вкусове рецепти, които да съчетава с автентичните японски ястия“, казва жената на мастър шефа.

Михалчев е известен у нас като майсторът на японската кухня, като „бунтаря в кухнята” и „самурая”. 46-годишният софиянец от дете мечтае за печката. Създател е на уникален стил, който изпробва в първата държава, в която готви – Малта. Той пробва комбинация от балканска, френска и средиземноморска кухня. След това се обучава при най-добрия суши майстор в Токио, от когото получава диплома.

„Правил съм много пъти супа от прилеп, но не ми е от най-любимите“, смее се готвачът, който по цял ден в дните на пандемия експериментира с храна – пица с водорасли, оризови хамбургери”, пише „България Днес”.


image0 (9K)