Шеф Манчев зарадва учениците на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“

Със среща с любимеца на малки и големи – шеф Манчев, започнаха юбилейните прояви във Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“. Тази година школото отбелязва 60 години от създаването си, а също и 190 години от рождението на неговия патрон.

[ad id=“225664″]

Иван Манчев и директорът на школото Милена Желязкова бяха посрещнати с бурни аплодисменти в препълнената от шестокласници и техните преподаватели актова зала. „Днешният ден е много специален, защото на гости ни е този, когото Вие искахте да видите – любимецът от малкия екран и телевизионните риалити шоута – шеф Манчев.“, обърна се към учениците г-жа Желязкова. Всички те обсипаха с въпроси доайенът в кулинарията. Оказа се, че любомото му ястие са сарми, най-вкусно приготвя джолан с манатарки, а у дома си готви рядко, тъй като предпочита да се наслаждава на приготвеното от съпругата си. В знак на благодарност за посещението си шеф Манчев получи знака на Стара Загора, а също и юбилейни шапка и чаша.

[ad id=“255238″]

На втория етаж на училището стопанин и стопанка от начална степен на обучение, заедно с г-жа Соня Рачева пресъздадоха българска къща от времето на Петко Славейков.

Кулминацията бе кулинарно състезание, в което 11 отбора съставени от ученици и техните родители се опитаха да впечатлят шеф Манчев с вкусни ястия от морски дарове и царицата на есента – тиквата.


image0 (9K)