Шефът на СДВР: Опитваме се да ги разделим на 2 м, за да няма епидемичен взрив

„На терен сме. Водим разговори с тях. Обстановката се успокои“, това каза директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев, който е на място в ромския квартал „Факултета“.

По-рано днес в района се събраха големи тумби роми, които на талази влизаха в кварталния магазин, а по-късно стотина застанаха преди огражденията на махалата, викайки „Оставка!“.

„Следваме разпоредбите на новата заповед на министър Ананиев. Не предприемаме никакви репресивни мерки. Към този момент дават резултат. Да се надяваме, че ще продължи така“, поясни старши комисар Хаджиев.

От думите му стана ясно, че е задържан един нарушител, за който е установено, че е с ограничителна заповед.

„Обстановката е спокойна. Вече всички носят маски. Ще се опитаме да ги разделим на два метра един от друг, за да не се стигне до епидемичен взрив. Ще проверим дали има провокация и някаква организираност във връзка с ескалацията. Ако установим нарушения, то със сигурност ще има и санкции“, поясни още шефът на СДВР. От думите му стана ясно, че достатъчно на брой служители ще останат на пост, за да не се допуска нарушаване на обществения ред и заповедта на здравния министър.


image0 (9K)