Шефът на „Хоризонт” Николай Кръстев подаде оставка

Изпълняващият длъжността директор на програма „Хоризонт” на Българското национално радио Николай Кръстев, който бе назначен вчера, е подал оставка тази сутрин, съобщи bTV, като се позова на самия Кръстев. Към момента не е ясно дали тя е била приета. Според Кръстев всеки трябва да си носи отговорност за действията. „Това е морален акт“, споделил той.

Не ми е оказван натиск за свалянето на Силвия Великова от ефир, подчерта днес Кръстев.

По-рано премиерът Бойко Борисов каза, че не познава директора на БНР, но помолил да му предадат, че през парламентарната група на ГЕРБ ще му поиска оставката, ако не „оправи това безобразие“ и не върне журналистката на работа.

Засега обаче новоизбраният директор на Националното радио Светослав Костов, по чието решение бе отстранена Великова, не е обявил намерение да подава оставка.

Днес пред сградата на радиото се проведе безпрецедентен журналистически протест срещу решението на радиото да свали от ефир съдебния журналист Силвия Великова. Участниците в демонстрацията, политици и граждани видяха в решението цензура, докато радиото обяви, че е липсвал плурализъм при отразяването на някои теми.

Премиерът Бойко Борисов коментира в Русе, че случилото се с Великова е „глупост”, извършена от „главанаци“, като специално се е чул с нея, за да разбере какво се е случило.


image0 (9K)