Шефът на „Пфайзер“ с важно съобщение за тези, които са с тяхната ваксина

Главният изпълнителен директор на „Пфайзер“ Алберт Бурла заяви, че хората, на които е поставена ваксина срещу коронавирус на неговата компания, вероятно ще се нуждаят от трета доза.

Представител на Белия дом обяви, че Съединените щати се подготвят за възможността от прилагането на трета доза от ваксината. Очаква се тя да бъде поставяна между 9 и 12 месеца след първите две дози, предаде агенция „Ройтерс“, цитирана от ЗАРАТА.

Американските здравни власти са регистрирали случаи на заразени хора, които са били напълно ваксинирани срещу коронавируса. Това съобщи Рошел Валенски, директор на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ (CDC).

От 77 милиона души, ваксинирани в Съединените щати, има 5800 такива „пробивни“ инфекции, обяви Валенски. Тя уточни, че 396 души от тях са били приети в болници, а 74 са починали.

Валенски каза, че някои от тези инфекции са възникнали, тъй като ваксинираното лице не е получило силен имунен отговор. Притеснението на здравните власти е, че в някои случаи тези проблеми се срещат при хора,  инфектирани с по-заразни варианти на коронавируса.

 

 


image0 (9K)