Шефът на Пожарната в Стара Загора отговаря на вашите въпроси за задимения въздух в града

Отговор на Стоян Колев, директор на Пожарна безопасност – Стара Загора, на сутрешните въпроси на гражданите за задимения въздух, който се усеща в Стара Загора.

Рано тази сутрин, в 2.46ч,. е получен сигнал за пожар между селата Дъбово и Ветрен. Реагирахме с 3 екипа огнеборци – два от РСПБЗН Казанлък и един от РСПБЗН Гурково. Пожарът е ликвидиран около 6.30ч., като общата засегната площ при него е около 80 декара треви и храсти в землищата на двете села. Няма нанесени преки материални щети и не е допуснато разпространение към съседни горски масиви или постройки. Възможно е при вятър от североизток гражданите на Стара Загора да са усетили рано сутринта миризмата на дим от това произшествие, каза комисар Колев. Дежурният колега е дал сведение сутринта за ЗАРАТА, че пожари в рамките на града няма, което е абсолютната истина, уточни директорът на Пожарната.

[ad id=“236993″]

И допълни, че автомобили на ПБЗН реагират постоянно на множество сигнали, които не винаги кореспондират с огнената стихия. За последните 7 дни наши коли са отишли на 126 места, където е имало нужда от нашата помощ, вкл. и пътно-транспортни произшествия. В неделя, по времето на силния вятър, пожарни автомобили бяха на 16 повиквания, рязахме пречупени и опасни клони на дървета.  Както знаете нашите коли почти винаги се движат със специален режим на сигнализация, но нека това не стряска излишно гражданите, нека ни осигуряват безпрепятствено преминаване, за да сме навреме там, където имат нужда от нас.

Стараем се да ограничаваме до минимум всяка създала се опасност, което влиза в нашата компетенция като професионалисти, а и като хора, завърши Стоян Колев.

[ad id=“226585″]


image0 (9K)