Шефът на Пентагона: Трябва да се търси отговорност на Русия за кибератаките

Американският министър на отбраната Джим Матис заяви днес, че трябва да се потърси отговорност на Русия за опитите й за хакерски действия срещу Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

[ad id=“225664″]

„По същество руснаците бяха хванати със своето оборудване, с хора, които го правеха, и трябва да понесат последиците, ще трябва да им се потърси отговорност. Как ще отговорим е политическо решение на засегнатите държави“, заяви Матис след среща на министрите на отбраната от НАТО в Брюксел. Според него обаче няма непременно да има реципрочен отговор от Запада.

„Днес ние сме готови да предоставим киберподкрепа на нашите съюзници. Запознат съм с достатъчно от доказателствата, за да кажа, че холандците и британците са 100 процента точни на кого приписват това“, заяви той.

[ad id=“263680″]

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди Русия да спре своето „безразсъдно“ поведение след поредицата кибератаки по света, за които е обвинявана, и каза, че съюзниците от алианса са обединени зад Великобритания и Холандия, според които руското военно разузнаване се е опитало да извърши кибератаки срещу ОЗХО и други мишени, посочва Асошиейтед прес.


image0 (9K)