Шефът на БСК: В България бедни са не само работещите, но и капиталистите

„В България не са бедни само работещите и протестиращите, бедни са капиталистите. Защото така стана цялата икономическа система на България, за съжаление, с ниска добавена стойност”. Това обяви в ефира на Нова телевизия председателят на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев. Неговата прогноза е, че няма да има предсрочни парламентарни избори догодина.

Според Радев в момента няма конкретен протест и в едни момент се протестира срещу всичко. Той обаче признава, че много от исканията на хората са основателни. Шефът на БСК е съгласен с думите на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, че протестите затрудняват икономиката, но пък е на мнение, че всеки има право да изразява недоволството си.

По думите на председателя на БСК за последните десет години има 85 процента срив на чуждестранните инвестиции.

„Тревожното е, че има 30 пъти ръст на българските инвестиции в странство. В целия свят е нормално бедните да бягат, за да търсят работа, страшното за икономиките и обществата е, когато си тръгнат богатите. 303 млн. евро е българският капитал в Европа. Това какво значи, че привлекателната среда в България ги задържа и им предлага нещо атрактивно? Айде, бе!”, коментира още Радосвет Радев.

Той допълни, че дълги години България не е произвеждала скъпи неща и едва сега има такова производство донякъде в IT сектора.


image0 (9K)