Шефът на „Берое“ Илко Русев: Томаш остава, гоним четвърто място

Изпълнителният директор и председател на Съвета на директорите на ПФК „Берое“ Илко Русев заяви в интервю за Радио Стара Загора, че целта на отбора до края на сезона ще бъде извоюването на четвъртото място в Първа лига, което при определени условия би могло да даде шанс за европейско участие през лятото. Той взе отношение по всички актуални теми около клуба.

„Наясно сме с лошото представяне на отбора през пролетта. Основната причина за него е, че не разполагаме със състава си от есента“, коментира Русев. Той разкри, че е нямало как да бъдат спрени продажбите на основни футболисти като Мартин Райнов, Камен Хаджиев и Борислав Цонев. „Райнов нямаше как да остане в „Берое“ след интервюто, което даде по повод желанието си да премине в „Левски“. Боби Цонев категорично отказа да остане при нас и дори отказа да тренира с отбора. И за двамата бяха взети добри пари с оглед изтичащите им през лятото договори. За Камен Хаджиев взехме сума, която скоро няма да бъде платена за български защитник“, сподели шефът на „Берое“. Той каза още, че основна причина да не бъде направена мащабна селекция през зимата е желанието както на ръководството, така и на много от феновете, да бъдат налагани повече футболисти от школата на клуба. Русев защити подложения на критики спортен директор Валентин Грудев, заявявайки, че по-добър човек от него няма как да се намери за този пост. Старши треньорът Александър Томаш остава на поста си, защото, по думите на Илко Русев, си е спечелил много врагове като треньор на „Берое“ и няма как ръководството да го предаде в този тежък за всички момент.

Изпълнителният директор на „Берое“ сподели още, че основен принос за някои от най-добрите трансфери преди няколко години на старозагорския клуб е имал тогавашният наставник Илиан Илиев. Русев разкри, че на „Берое“ за селекцията помагат много бивши футболисти и треньори, които живеят и работят в чужбина, но ограничените финансови възможности на клуба остават основна пречка през реализирането на по-качествени трансфери. По повод делото на „Берое“ срещу избягалия преди близо 3 години от клуба Спас Делев в Спортния арбитражен съд в Лозана Русев посочи, че до края на април ще бъде взе окончателно решение, но самият той не е особен оптимист за позитивен за беройци изход от него.

В заключение Илко Русев отправи призив към цялата беройска общност за подкрепа в изключително важните 10 мача, които предстоят на „Берое“ в плейофите на първенството.


image0 (9K)