Шефът на НАП-Пловдив опитал да прикрие сина си, убил жена на пътя

Шефът на НАП – Пловдив е опитал да прикрие сина си Ивайло Найденов, след като той блъсна с колата си и уби 77-годишна жена в града под тепетата. Впоследствие 20-годишният младеж е направил пълни самопризнания. Тестовете за алкохол и наркотици, направени на Найденов след катастрофата, били отрицателни. Това научи NOVA от полицията.

Найденов има 13 нарушения за шофиране с превишена скорост, без колан и за отнемане предимство на пешеходец на пешеходна пътека. Около половин година, след като получава книжка, тя му е отнета за три месеца за каране с висока скорост. В момента е на свобода под гаранция от 10 000 лева.

В ефира на „Здравей, България” дъщерята на жертвата призова свидетели на инцидента да говорят. Николина Русева обясни, че на мястото, където е загинала майка ѝ, срещнала момче, което признало, че е видяло случилото се. То обаче отказва да отиде в полицията.

„Притесняваме се случаят да не се потули. А ние искаме справедливост. За нас тя се изразява в това на момчето да му бъде отнета книжката за цял живот. Ако го вкарат в затвора, той няма да се поправи. Може дори да стане и по-лошо”, сподели Русева в ефира на NOVA.

Тя каза още, че никой от семейството на виновния шофьор не е потърсил близките на убитата жена.


image0 (9K)