Шефката на ПГ на ГЕРБ: Призивът на Радев за оставка е безпардонно погазване на Конституцията

Намираме призива на Румен Радев за оставка за недопустим и за безпардонно погазване на Конституцията. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по здравеопазване д-р Даниела Дариткова в интервю за БНР.

„Винаги сме били самокритични, искаме да се вслушаме в гласа на хората. Много внимателно слушаме тезите на протестиращите, за да разберем защо, тогава, когато ние смятаме, че градим, стабилна България и фактите говорят за това, защо в тази ситуация хората очакват промяна и не виждат в стабилната перспектива на държавата перспектива за своите деца“, допълни тя.

По думите й всичко това се съчетава с политическите пристрастия на опонентите на ГЕРБ, които са успели да намеря единение с призивите на държавния глава за оставка на правителството.

Д-р Дариткова добави, че за ГЕРБ управлението не е самоцел и подчерта, че когато се иска оставка, трябва да се дадат и предложения за ясна стратегия за бъдещето на страната.

Тя обясни, че политическите тези на парламентарно представените партии са едни, на президента са други, а на са трети:

„Винаги сме давали знак, че когато видим проблем в нашите членове и в управлението, много бързо реагираме и то по единствения възможен начин – с подаване на оставки. Нещо, което не сме видели при никой от опонентите ни. Нито се поискаха оставките на тези, за които има съмнения за нарушения и обвинения в президентството, нито в БСП – дори тя не успя да организира собствената си оставка след загубата на изборите“.

Дариткова призова гражданите към демонстрации, които не нарушават правовия ред в държавата:

„Чуваме възгласи за това, че трябва да се махват партиите, че не харесват никой от управляващите сега политици. Затова допринася тежкият раздор между институциите. Отговорността трябва да се поеме първо от президентската институция, защото войната започна от там, а ние бяхме предизвикани да влезем в този двубой. Това няма да доведе до нищо добро“.

В криза политическите партии трябва да търсят това, което ги обединява, категорична беше председателката на парламентарната група на ГЕРБ.

 


image0 (9K)