Шест месеца затвор при строг режим за пиян шофьор

Шест месеца затвор при строг режим получи пиян шофьор

Шест месеца затвор при “строг” режим присъди Районен съд – Стара Загора на 39- годишния Панайот Ж.. Той е управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда.

На 17 март 2016 г. г. Панайот Ж. консумирал алкохол. Въпреки нетрезвото си състояние той привел в движение лек автомобил, марка „Форд Ескорт“ и го управлявал по улиците в с. Бъдеще, общ. Стара Загора. Панайот Ж. изгубил контрол над управлението на автомобила и катастрофирал, като се ударил в масивна ограда на недвижим имот в селото.

На място пристигнали екипи на ЦСМП – Стара Загора и ОД на МВР – Стара Загора. При извършената проверка било установено, че Панайот Ж. е в нетрезво състояние (от него се излъчвала миризма на алкохол, говорът и движенията му били затруднени).

Панайот Ж. бил отведен в ЦСМП – Стара Загора, където му била взета кръв за изследване. При назначената в хода на досъдебното производство химическа експертиза било установено, че в кръвта на Панайот Ж. се е съдържал алкохол в концентрация на 2,67 промила.

Мъжът е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер. През 2013 г. е бил осъден на наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца за същото деяние. Изтърпяването на наказанието е било отложено за срок от три години.

Съдебният акт на Районен съд – Стара Загора е влязъл в сила след споразумение и е окончателен.

В отделно производство от същата дата било приведено в изпълнение и отложеното му за изтърпяване наказание от 10 месеца.

Панайот Ж. трябва да го изтърпи отделно от одобреното със споразумение наказание.


image0 (9K)