Шеста загуба за волейболистите ни в Лигата на нациите

Българският национален отбор по волейбол записа шеста загуба в Лигата на нациите, след като отстъпи на Италия. Състезателите на Силвано Пранди претърпяха поражение с 1:3 (14:25, 20:25, 25:23, 21:25) и остават с отрицателен баланс след девет двубоя.

В домашния минитурнир българските волейболисти записаха поражения от Япония и Италия, след като стартираха с победа над Австралия в петък.

 

В големи периоди от мача България не беше равностойна на италианския си съперник. Посрещането беше колебливо, а играта на блокада не вървеше. Българите допуснаха и огромен брой грешки, което наклони везните в полза на Италия.

Цветан Соколов беше най-резултатен в мача с 23 точки, но това не се оказа достатъчно, за да бъде избегната загубата. За България 11 добави центърът Алекс Грозданов. Най-резултатен за победителите беше диагоналът Джулио Пинали със 17 точки, а Давиде Канделаро и Олег Антонов добавиха по 12.

В пореден мач Силвано Пранди потърси промени, за да опита да подобри представянето на състава си. Това обаче не даде ефект.

 

Източник – Дневник


image0 (9K)