В Шейново и Шипка иззеха оръжие и ловни трофеи – рога на елени и сръндаци

В Шейново и Шипка иззеха оръжие, включително ракети и ловни трофеи – рога на елени и сръндаци

На 26.03.2019 г. от служители на ОДМВР – Стара Загора и РУ – Казанлък е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с незаконно притежаване на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

В хода на операцията са извършени процесуално-следствени действия – претърсване и изземване в с. Шейново, общ. Казанлък, в дома на 58-годишен мъж. Намерени са и са иззети: незаконно притежавана самоделна пушка с нарезна цев, кал.7,62; 1 бр. боеприпас, кал.7,62; ловни трофеи от два благородни елена и един сръндак и паднали рога от 3 благородни елена.

На същата дата в гр. Шипка са извършени процесуално-следствени действия – претърсване и изземване в дома на 53-годишен мъж. Намерени са и иззети: незаконно притежавана пушка с нарезна цев и монтиран на нея оптичен прицел; 335 бр. боеприпаси от различен калибър; 14 бр. ракети; ловни трофеи от 2 благородни елена и 12 сръндака и паднали рога на 5 благородни елена и 6 сръндака. С цел извършване на изследване и установяване на статута им са иззети и законно притежавани от лицето оръжия.

За откритите ловни трофеи е уведомена РДГ – Стара Загора, от която на място е изпратен екип от служители на дирекцията.

В ОДМВР – Стара Загора са образувани са две досъдебни производства за извършени престъпления по чл.339, ал.1 от НК. Лицата са задържани за срок до 24 часа.


image0 (9K)