Шведска телевизия шокиращо: Да ядем хора, за да спасим климата!

В отговор на въпроса на водещия за това кое ни кара да реагираме инстинктивно с отвращение към идеята да консумираме хора, Зьодерлунд, експерт по потребителско поведение, спокойно каза: „На първо място, този човек, който ще бъде изяден, трябва да е мъртъв“. Зьодерлунд подчерта, че има много табута сред широката общественост в западния свят, което затруднява играчите, които искат да влязат в индустрията на човешко месо.

Шведският канал TВ4 изненада зрителите си със сериозна дискусия по идеята да ядем хора, „за да спасим климата“.

Доклад за стокхолмския панаир „Гастро Норд“, обявена за „най-важната гастрономическа платформа в Европа“, съобщава за изследователят на поведенческите процеси Магнус Зьодерлунд, професор по маркетинг и ръководител на Центъра за потребителски маркетинг (ЦПM) в Стокхолмското училище по икономика, който е провел семинари на възможността от хранене с човешка плът.

За шокиращото телевизионно предаване разказва „Спутник“.

В отговор на въпроса на водещия за това кое ни кара да реагираме инстинктивно с отвращение към идеята да консумираме хора, Зьодерлунд, експерт по потребителско поведение, спокойно каза: „На първо място, този човек, който ще бъде изяден, трябва да е мъртъв“.

Зьодерлунд подчерта, че има много табута сред широката общественост в западния свят, което затруднява играчите, които искат да влязат в индустрията с човешко месо. Той стигнал до извода, че хората като цяло възприемат трудно мъртви хора, което му изглеждало странно, тъй като „хората се убиват един друг в огромни количества в течение на човешката история“.

Освен това изследователят подчерта, че има много табута за оскверняване на мъртво тяло. Третият фактор, който затруднява играчите да се утвърдят в тази индустрия е, че обществеността е склонна да се придържа към това, което е работило добре в миналото.

„Хората, широката общественост са малко консервативни, когато става дума за ядене на неща, с които не са свикнали“, каза Зьодерлунд.

В заключение изследователят подчерта значението на повдигането на този въпрос в името на климата.

„Ако искаме да не оставим нито един камък непреобърнат, що се отнася до въпросите на климата и сигурността, важно е да повдигнем въпроса“, заключи Зьодерлунд.

Въпреки че са известни със страстта си към опазване на околната среда, обикновените шведи обаче смятат, че това е прекалена стъпка.

„Глупави консервативни изостанали хора, които отказват да се хранят един с друг, за да спасят климата!“, Саркастично туитва журналистът Матиас Албинсон.

„Всичко е ясно. Да изядем първо него“, се казва предложение, визиращо ТВ събеседника.

„Какво образование притежава жалкият професор канибал? Той е възпитаник на най-мрачните дупки в Нова Гвинея? Ще повлече ли крак? Ще има ли отглас призива му? замислено пише друг потребител.

„Ами ако вече ядем човешка плът? Какво знаем за месната промишленост в ЕС? “, пита един от потребителите.

„Храната на бъдещето: Червеи, скакалци или човешка плът?“, се казва в брошура, издадена за панаира Гастро. В нея се задава на читателите следния въпрос: „Дали канибализмът е решението на проблема с изхранването в бъдеще?“

Източник: Канал 3

 


image0 (9K)