Шахматисти си дават среща на турнир в Стара Загора

Над 130 са участниците в шестото издание на Международния шахматен турнир „Купа Траяна“, който се провежда традиционно в Стара Загора. Събитието ще се проведе на 18 и 19 януари, в хотел „Сити“.

Началото ще бъде дадено в 11.00 часа в събота, а награждаването е предвидено за неделя от 18.00 часа. Организаторите и домакините от шахматен клуб „Траяна – 2011“ ще се включат с 22-ма състезатели.
Над 100 са напредналите деца от цялата страна, които ще вземат участие в състезанието, а над 30 са младежите и възрастните, които ще премерят умения и талант. Ще се включат още национални и международни майстори. В Стара Загора ще се съберат представители от 26 клуба, от пет различни федерации – българската, руската, френската, македонската и гръцката.
Ще се играят шест кръга по Швейцарската система при класическа контрола за игра – за една партия всеки състезател ще разполага с време за мислене от един час, плюс 30 секунди добавка на всеки ход. Турнирът е валиден за световната ранглиста на Международната шахматна федерация ФИДЕ.


image0 (9K)