Шахматистите на Траяна седми в България

„От 8 до 14 юни ММЦ Приморско бе домакин на Държавното отборно първенство на България по класически шахмат 2016. За разлика от предишни години, тази година мъжките А и Б групи бяха слети в един голям шампионат“, съобщиха от старозагорския клуб Траяна.
В шампионата 20 отбора се състезаваха в седем кръга по Швейцарската система с контрола за игра: час и половина плюс 30 секунди на ход. След решаваща победа над временните водачи в шестия кръг и последвала победа в седмия кръг, Шампиони на България за 2016 година станаха „ЧесБомб“, Пловдив.

Състезателите от ШК Траяна – мм Нанко Добрев, мм Валентин Панбукчиян, фм Боян Тонков, Светослав Станчев и Маргарит Атанасов – се наредиха на престижното седмо място и с това постигнаха най-доброто класиране на старозагорски отбор от близо две десетилетия.
„Завръщането сред шахматния елит е особено ценно на фона на финансово тежката година за клуба, в която нямахме възможност за подготвителни турнири на мъжкия отбор, нито за участие в Държавните индивидуални първенства“, заявиха от клуба.


image0 (9K)