Чудната история на излекуван мъж с COVID-19

На редовния брифинг на Националния щаб стана ясно, че броят на заразените с коронавирус българи вече е 1234. Именно тогава ген. Венцислав Мутафчийски разкри, че има един много интересен случай с излекуван мъж.

Сега от „Пирогов“, където е лекуван пациентът дадоха извънредни подробности за цялата ситуация. „68-годишен мъж с COVID-19 беше успешно изведен от изкуствена белодробна вентилация след 38 дни“, похвалиха се от болничното заведение.

Пациентът постъпва в „Пирогов“ в изключително тежко състояние с множество придружаващи заболявания и коронавирус преди 40 дни. Той се влошава рязко и се налага да бъде поставен на апаратна вентилация в изолатора на университетската болница.

Пациентът е изведен от COVID-реанимацията на „Пирогов“ в подобряващо се състояние. „Той остава за активно наблюдение от едни от най-добрите специалисти на спешната болницата“, уточняват от „Пирогов“.

„Съпругата му също беше пациент в COVID-отделението на „Пирогов“. След 2 отрицателни PCR теста тя вече си е вкъщи“, допълват от лечебното заведение.

 


image0 (9K)