Човек от частния фонд на Путин се свързал с арестувания по казуса „Бабченко“

„Към мен се обърна стар мой познат, който сега живее в Москва, и в процеса на общуване с него стана ясно, че той се занимава във фонда на Путин с организацията на безредиците в Украйна. Този факт веднага бе съобщен на ръководството на контраразузнаването, затова считам, че работата е свършена от контраразузнаването, а не от ГРУ“, разказа късно снощи в съда Борис Герман, арестуваният за участие в убийството на журналиста Аркадий Бабченко, пише clubz.bg
Както предава Нюз.ру той е заявил, че е работил за украйнското контраразузнаване. По неговите думи инсценировката на убийството на Бабченко била изцяло съгласувана с контраразузнаването и документирана.

[ad id=“225664″]
Името на моя познат е Вячеслав Пивоваркин. Той отговаря във фонда на Путин, в частния фонд, за организирането на терористични атаки и извършването на държавни военни преврати в различни страни, конкретно отговаря за цяла Украйна. Това е всичко“, разказал Герман, пише Нюз.ру, като цитира „Украйнская правда“.
Съдът в Киев прие искането на прокуратурата да бъде оставен в ареста за два месеца заподозреният Борис Герман, предаде Ройтерс.
Герман, който според ТАСС е съсобственик на украинско-немска оръжейна фирма, бе доведен в съда, където отрече да е имал някога намерение да убие Бабченко и посочи, че е действал в интересите на Украйна.

[ad id=“263680″]
Бабченко оказа активно съдействие на украинските спецслужби, като инсценира собственото си убийство във вторник, а „възкръсна“ на пресконференция на другия ден.
Прокурорите казаха, че разполагат с доказателства, че Герман е предал над 15 000 долара на човек, който да убие Бабченко. Един от адвокатите на обвиняемия каза, че той ще обжалва решенето за задържането си, съобщева БТА.
Украинските власти обвиняват Русия, че се опитва да дестабилизира Украйна чрез серия от поръчкови убийства.


image0 (9K)