Човек изгоря жив след взрив на газова бутилка при страшна катастрофа край Враца

Страховита катастрофа е станала снощи край Враца. Човек е загинал, след като газова бутилка на кола се взривила при челен удар между два леки автомобила.

Инцидентът е станал на пътя Враца-Оряхово при разклона за село Чирен. Лек автомобил „Сеат” идвал откъм областния град. Без видима причина той навлязъл в лентата за насрещно движение. Там се ударил челно в „Опел Зафира” с плевенска регистрация, който отивал към Враца.

При удара се е взривила газовата бутилка на „Сеат“-а, при което и двете се възпламенили. Според свидетели на катастрофата минаващи спрели и успели да извадят жена и две деца от плевенската кола. Шофьорът успял да се измъкне сам. Първоначално хората опитали с наличните пожарогасители да потушат пламъците, но бързо се отказали.

По неофициална информация веднага след сблъсъка от другата кола слязъл шофьорът и хукнал да бяга в гората. В колата обаче имало още един човек, който останал заклещен сред смачканите ламарини. Свидетелите на адския удар не успели да го извадят, тъй като пламъците бързо се разраснали, и той изгорял жив в смазаното возило.
Районът около инцидента е блокиран от полицията и не се допускат никакви цивилни лица в района.

Снощи пътят Враца-Оряхово бе затворен, а овъгленият труп все още бе в колата, а районът – отцепен. На място имаше две пожарни и 4 полицейски коли.

 


image0 (9K)