Човекът, който най-често съпровожда Борисов в джипката, е с COVID-19

Зам.-регионалният министър Николай Нанков е с коронавирус. Това обяви самият той в профила си във Фейсбук. Видно пак от социалните мрежи, как преди 5 дни Нанков и премиерът Борисов са заедно в Родопите. Придружава ги голяма група от местни кметове и политици, а на едно от мероприятията присъства и министърът на финансите Кирил Ананиев. Всичко това е част от прословутите обиколки из страната с джип. На кадрите се вижда как Нанков, Борисов и останалите не носят маски.

„Скъпи приятели, за съжаление след направен днес PCR тест получих положителен резултат за коронавирус. Длъжен съм да ви информирам. Към момента се чувствам добре и съм под карантина у дома, в интерес на здравето на всички, с които общувам“, пише зам.-министър Нанков.

Николай Нанков е висшият чиновник от администрацията на премиера Бойко Борисов, който най-често го съпровожда в круизите му с джипката навсякъде в страната, посочват наблюдатели.

Ако спазва собствените си разпореждания и официалната заповед на здравния министър, Борисов би трябвало да бъде поставен под 10-дневна карантина.

 

 

 

 


image0 (9K)