Човекът на Божков: Борисов може да откаже акциите на „Левски“ в писмена форма или да ги прехвърли на друг

Георги Попов, вицепрезидент на „Нове Холдинг“ и главен акционер в „Левски“, говори пред БТВ за ситуацията с акциите на футболния клуб.

„Някои не желаят да влязат в проблема – започна Попов. След дълги и тежки размисли за бъдещето на „Левски“ вложихме много средства, енергия в клуба. Не искаме да сме тези, които ще го ликвидираме. Г-н Борисов каза, че трябва да се смени собствеността, която не била ясна. Клубът принадлежи с 87 процента на мен. Затова решихме, че е най-лесно, за да няма спекулации г-н Борисов да е наясно и да бъде в състояние. От него не се иска нищо. Той може или да откаже акциите в писмена форма или да го прехвърли на друг. Нашето искрено желание е да бъдат на тези, които милеят. Но това г-н Борисов да реши. Негово право е.“

„Вчера получихме писмо от три поколения легенди на „Левски“. Това писмо трябва да е адресирано към собственика на клуба, а не към нас. Говорих по телефона с Наско Сираков, който изяви желание да поеме акциите от г-н Борисов и със съдействието на Павел Колев да продължат борбата за спасение на любимия ни клуб. Благодаря на феновете за всичките им усилия за това, което правят“, заяви Попов.

„Аз не мога да съветвам, а казвам каква е юридическата страна на въпроса. Апелирам Борисов да предаде акциите на ветераните или на когото пожелае. Не бягам от съдбата на „Левски“, а клубът да живее. Ние нямаме възможност да издържаме клуба при блокирани сметки, издадени незаконни актове, на базата на указанията на прокуратурата и това е затворен кръг“, каза той.

„Нека да се върнем до януари при срещата на г-н Борисов с феновете. Последваха изявления, че трябва да бъде сменена собствеността, да бъдат предприети акции. И спортният тотализатор да подпомага клуба. Това не е ли политизиране? Нашата позиция беше, че държавата не трябва да се бърка в работата на частни дружества. На 9 март миналата година застанах с лицето си пред левскарската общност да извадим „Левски“ от дъното, когато поех акциите“, каза още Попов.


image0 (9K)