Читател на ЗАРАТА: Ще обърне ли някой внимание на детската площадка край Аязмото?

Читателка се свърза със ЗАРАТА, възмутена от това, че се изграждат детски площадки на възлови кръстовища сред прах и бензинови изпарения, а съществуваща детска площадка в здравословна среда край Аязмото е оставена да се руши.

Ето какво пише тя:

„Искам да изразя чрез вашия сайт, който аз редовно чета, недоволствотоси във връзка с изграждането на детски площадки на най-неподходящите места в града – пример: „малкият Аскент“. Вчера попаднах на вашата статия за детската площадка, която е построена на кръстовището на булевардите „Патриарх Евтимий“ и „Ген. Столетов“.  Чудя се защо не се направи така, че вместо да се строи подобна площадка, да вземе да се обнови съществуваща такава, която се намира в една от най-хубавите части на града.

[ad id=“225664″]

Става въпрос за детската площадка в парка под Аязмото до военното поделение. Тя просто е в окаяно състояние.

Отдавна не бях минавала през тази част от парка и просто останах потресена, колко е плачевно състоянието му.

Алеите са в окаяно състояние. Плочките липсват. Има паднали дървета и на места тревата е до кръста. Боклуци, разхвърляни навсякъде (найлоновите торбички, пластмасови кутии са част от боклуците, които видях).

Детската площадка е в окаяно състояние: пързалките са стари и олющени, пясъчникът просто нямам думи да ви опиша състоянието му. А люлките? Е те просто липсват.

Доста време бях там и не видях нито едно дете да дойде и да си игра. Това е нормално предвид състоянието на площадката. Аз също като майка не бих си завела детето там. Мисля, че ако се направи нещо по въпроса да бъде обновена тази площадка, тя ще бъде посещавана от доста майки и техните малчугани особено през лятото, когато е горещо – от там лъха хлад. И децата ще бъдат сред красива природа и в безопасност. Ще дишат чист въздух.

Ще подам сигнал и в рубриката ви: „Подай сигнал до кмета“ с надеждя, че някой ще помисли по въпроса и ще реши проблема.

Този парк е част от белия дроб на града ни и мисля, че трябва да бъде поддържан, за да могат децата да играят и дишат по-спокойно, здрави и щастливи.“

Снимките, които ни изпрати загрижената старозагорка:

 


image0 (9K)