Читателска конференция „Детективска агенция”

В СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора се проведе читателска конференция „Детективска агенция” с участието на ученици от 4-7 клас.

С голямо удоволствие се включиха и ученици от групата за занимания по интереси „Театрално студио“ с ръководител г-жа Й. Стойчева.
Събитието е част от поредица от дейности  в подкрепа и популяризиране на четенето и развитието на библиотечната, информационната и правовата грамотност на учениците.
Основният организатор на това събитие, което насърчава любопитството и любовта към книгата е Регионалната библиотека „Захари Княжески“ и Културно-информационен център „Етносвят България“ съвместно с училища от регион Стара Загора.
Учениците, разделени на два отбора, изработиха постери, на които записаха името на отбора, нарисуваха емблемата и записаха девиза, който са си избрали. Отборите решаваха ребуси и представиха книгите, които предварително са прочели.
За всяка своя дейност получиха точки от компетентно жури и се излъчи победител.

След това изгледаха презентация, представена от г-н Гиргинов, методист в РБ „З. Княжески“ и отговаряха на забавни логически задачи.
През месец май ще се проведе 2-ри кръг, в които децата-детективи ще решават истински криминални задачи със залавяне на предполагаем престъпник и  ще се информират за ролята и мястото на професията „Полицай”.
Кампанията за насърчаване на четенето ще включва още читателски конференции, литературни дискусии, презентации, арт-работилници, криминални разследвания.


image0 (9K)