Община Чирпан с богата програма за Деня на града – 6-ти септември

По повод 132 години от Съединението на България и Деня на Чирпан – 6-ти септември, Общината подготвя поредица от културни и спортни събития.

plakat_chirpan060917_resized

На 6-ти септември празненствата ще започнат от 10 часа с тържествено заседание на Общински съвет Чирпан в залата на Общината.

От 11:00 часа в парк „Яворов“ ще се състои поднасянето на венци и цветя пред паметника на Съединението, а от 11:30 часа ще бъде открита есенната изложба на чирпански художници в зала „Георги Данчов Зографина“.

В 12:00 часа в двора на Исторически музей –Чирпан ще бъде представен Форум „Наше минало”, на който ще бъдат показани средновековни занаяти, бит и култура. Ще бъдат организирани и забавни игри.

За вечерта е предвидена празнична програма със специалното участие на Маргарита Хранова, Николина Чакърдъкова и танцова формация. Началният час е 19:30.

[ad id=“225664″]

На 8-ми септември от 17:30 часа любителите на спорта ще имат възможността да наблюдават приятелска футболна среща между ветераните на град Чирпан и ПФК „Берое“ – гр. Стара Загора, която ще се поведе на градския стадион.

rock_fest_chirpan240817_1_resized

За почитателите на твърдата музика е отреден 9-ти септември. От 19:30 часа ще стартира традиционният рок фестивал, организиран от СНЦ „Рок фест Чирпан“ и Община Чирпан. Тази година ще бъде десетото юбилейно издание на фестивала. По този повод организаторите са подготвили много изненади за феновете на рока. Мястото е непроменено – парк „Теньо Стоилов“ (до Автогарата), а гостуващите групи са „Trans Rock“ и приятели, „Saints `n` Sinners“ и Plamen De La Bona.


image0 (9K)