Четири пъти хващат и съдят рецидивист, и той пак не се научи

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Тодор Т., на 27 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в условията на опасен рецидив противозаконно присвоил чужди движими вещи, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Обвиняемият Тодор Т. работел в търговски обект – нон-стоп магазин в Стара Загора. На 18 декември 2016 г. след приключване на смяната си взел оборота от търговския обект в размер на 2 128 лева. На следващия ден не се явил в магазина, започнал да се укрива от собственика, а взетите пари похарчил за лични нужди.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан четири пъти за престъпления от общ характер – кражба, грабежи и държане на наркотични вещества. Деянието на 18 декември 2016 г. е било извършено в условията на опасен рецидив. Обвиняемият Тодор Т. е бил освободен от затвора на 24 юни 2016 г.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Тодор Т. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Тодор Т. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.


image0 (9K)