Четирима загинали и стотици ранени след мощния трус в Турция

Четирима души са загубили живота си при мощното земетресение с магнитуд от 6,8 по скалата на Рихтер, което разлюля тази вечер Източна Турция. Това съобщи пред турските медии министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

По първоначални данни 84 души са ранени. Трусът, чийто епицентър е бил близо до град Сивридже, в едноименния окръг, в провинция Елязъг, е регистриран в 20.55 часа местно време. 13 минути по-късно са последвали още два силин труса с магнитуд от 5,4 и 5,1 по Рихтер.

Най-тежко засегнат е именно град Сивридже, където са открити и четиримата загинали. По думите на Сойлу там са разрушени поне пет сгради. Спасителни екипи са на място и търсят затрупани хора.

В град Елязъг има щети по 10 сгради, но към момента няма информация за загинали.

Министър Сойлу призова гражданите да използват телефоните си за кратки разговори, но да комуникират най-вече чрез съобщения или онлайн разговори.

Няма данни за пострадали или загинали български граждани при земетресението в югоизточна Турция, съобщава пресслужбата на българското министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Анкара до момента са пострадали двама души, няма информация за загинали при земетресението. В резултат на него за разрушени няколко сгради.

Посолството ни в Анкара е в постоянен контакт с местните власти.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Анкара на телефони : + 90 312 467 20 71; + 90 312 427 51 42; + 90 533 376 37 69

 

Източник – dnes.dir.bg


image0 (9K)