Четирима вече са доброволците-студенти от Тракийския университет

Четирима вече са доброволците-студенти от Тракийския университет, които ще помагат в работата на най-натоварените отделения в УМБАЛ „Проф. Ст. Киркович“, информира директорът на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев.

Ръководството на Тракийския университет излезе с призив за набиране на доброволци за работа в клиниките на държавното здравно заведение в Стара Загора.

Апелът е към стажант-лекарите и стажант-медицинските сестри, като стажантите ще бъдат назначени на трудови договори, а  времето на договора ще се зачита за преддипломен стаж.

Всеки студент, който има желание да се включи в борбата с COVID-19 като част от екипа на УМБАЛ “Проф д-р Ст. Киркович”, може да се свърже с доц. д-р Георги Минков, дм на тел. 0882821208.

От университета обясняват: „Съзнаваме, че доброволчеството е индивидуален и високохуманен акт, като едновременно с това Ви молим да се пазите и бдите над сигурността и здравето –  както Вашето, така и на Вашите близки“.

Апелът е във връзка с нарастващите случаи на пациенти с COVID-19 и отправения призив от страна на Министерство на здравеопазването и ръководството на УМБАЛ “Проф. д-р Ст. Киркович” АД.


image0 (9K)